fredag 31 oktober 2008

Halalhippies

I SVD idag kan man läsa hur Dilsa Demirbag-Sten tydligt påpekar det märkliga i den kommande satsningen på Halal-TV. Hon har såklart helt rätt i att SVT aldrig skulle göra en serie med fundamentalister från andra religioner än Islam. Varför får dessa virrpannor carte blanche? Man börjar ju undra. Är det ett horeri för tittarsiffror? SVT har ju onekligen ingen skam i kroppen då de bevisligen producerat Dansbandskampen.
Det är ingen slump heller att programmet görs i Umeå av de särskilt röda i SVTs grupperingar. Vänstern i Sverige har länge vurmat för Islam vilket bara kan förklaras med att de felaktigt förknippar det "onda" västerländska samhället som ett resultat av det judisk-kristna arvet. De kan ju alltid slå sig ner med de med sina mest rabiata bröder (systrarna sitter för sig) och hata den äldsta demokratin i mellanöstern - Israel.
Men kan det istället vara en dold plan att piska upp ett hat mot alla muslimer i Sverige? Ett sätt att antagonisera gemene man mot de integrerade sekulära grupper av muslimer som rimligtvis borde utgöra majoriteten?
Det kan vara många anledningar bakom, men ingen som talar till SVTs fördel. Ytterligare en spik i kistan således.

1 kommentar:

David sa...

Undrar hur reaktionen skulle bli om jag vägrade ta en kvinna i handen för att jag ansåg henne vara smutsig och mindre värd...

Återigen används religion till att försvara idiotier. Religionen ska vara underordnad yttrandefriheten, ja, religionsfriheten borde plockas bort ur grundlagen.