onsdag 15 oktober 2008

Public Service?

SVT vurmar återigen för det irrationella. Deras nya program "Halal-TV" leds av en kvinna som förordar dödsstraff för kvinnor som har utomäktenskapliga relationer, samt att hennes guds lag står över Sveriges lag. Att det dessutom är en nyutexaminerad jurist som häver ur sig dessa åsikter gör det hela ännu mer anmärkningsvärt. Det var till ett program i SVT* hon gjorde dessa uttalanden, men dessa har lämpligt nog försvunnit från deras hemsida.

Fundamentalism i Sverige är således helt OK bara det inte är kristen sådan. Islam får härja fritt i vänsterdriven media då journalisterna, i någon slags blandning av förvirrad ömkan för de utsatta muslimska befolkningarna i världen och ren antisemitism, ger de mest radikala av religionens förespråkare fritt spelrum. Detta ger inte bara intoleransen ett effektivt forum utan svärtar ner de grupper som lever sekulära liv och är fullt integrerade i samhället.

Varför ägnar sig SVT åt detta kan man undra? Är det att genom kontrovers jaga tittarsiffror? Gör de religiösa gemensam sak och driver en kampanj mot den växande rationella utvecklingen och den individuella frigörelse som följer i dess spår.


Fredrik Malm(fp) bloggar om ovan nämnda program

Intressant att en googling av "Halal-TV" bara ger bloggar som uttrycker sin bestörtning över detta fenomen.

* "Existens" - ett hopplöst program producerat i Umeå (tror jag), som ägnar sig åt att rationalisera det irrationella.

Inga kommentarer: