torsdag 6 november 2008

Allians utan konfessionellt parti? Vågar man drömma?

Det är dags för alliansen att fundera i banor som inte innefattar ett konfessionellt parti. Sådana partier borde rimligtvis vara oförenligt med vår grundlag då vi numera separerar stat och kyrka. De får starta ett konservativt parti eller lomma iväg till Moderaterna och väsnas längst bak i möteslokalen.
Vi ser nu hur skadliga Kd är för alliansen. Istället för att visa hur progressiva Moderaterna, Folkpartiet och Centern är så kan mesarna i oppositionen, som inte lyfte ett finger för homosexuella under åtta år, plocka poäng på att haka på regeringen i denna fråga. Sossarna och vänstern plockar jämt poäng av den olyckligt vänsterorienterade gayrörelsen genom tomt prat.
Liberala homosexuella uppmärksammas knappt av vänsterjournalisterna då de inte hänger på palestina-caféerna. I media är gay lika med vänster och med Kd i alliansen så lär den myten hålla ett bra tag till. Att en betydande del av Kds mest framträdande med mycket stor sannolikhet anhängare är bögar gör ju inte saken mindre komplicerad.
Lösningen kvarstår dock - inget religiöst parti i riksdagen. Vänta bara vad Svensson säger när Saudi Arabien och SVT gör gemensam sak och startar Shariapartiet...

Inga kommentarer: