tisdag 11 november 2008

Översteprästen Ohly har som vanligt helt fel

I SvD idag går den rostige gamle Stalinisten Ohly ut med ett förvirrat uttalande angående tvångsgiftermål av homosexuella av folk som hatar dem. Jag känner att det kommer att finnas mycket kärlek i dessa rum.
Det mest rationella med en neutral äktenskapslagstiftning borde rimligtvis vara att religiösa samfund förlorar vigselrätten och äktenskapet blir en sekulär borgerlig institution. De samfund som så önskar kan sedan utföra de riter de vill för att vigseln skall vara giltig i deras ögon. Att tvinga rörelser som hatat homosexuella i ibland tusentals år att nu välsigna dem verkar sinnessjukt och meningslöst. Det naturliga vore väl att ta avstånd från dessa organisationer.
Det tragiska är ju dock att vissa HBT-personer kan uppvisa en synnerligen bristande rationell natur och trots uppenbara skäl mot ett medlemskap söker sig till dessa organisationer på grund av olika orsaker som tex självförakt och grupptänkande.
Varför en homosexuell man vill gifta sig med sin partner i böghatarklubbens lokaler inför en gubbe uppe i det blå som gärna sett dem grillas över öppen eld är bortom mitt förstånd (och förmodligen även deras).

Inga kommentarer: